Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

Şırnaklılar TFF’nin Şırnakspor Hakkında Verdiği Kararı Protesto Etti

 

22.8.2008 10:07:35

Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, TFF 3. Lig Takımlarından Şırnakspor’un, Şike Nedeniyle Amatör Kümeye Düşürülmesi Kararını Duyan Şırnaklılar Ve Sivil Toplum Örgütleri Şırnak Cumhuriyet Meydanında Toplanarak Futbol Federasyona Tepkilerini Dile Getirdiler.

 

 

            ŞIRNAKHABER - Cumhuriyet meydanında toplanan Şırnaklılar ve Şırnakspor taraftarları, Şırnakspor bayrağını ve Türk bayrağını taşıyarak  ‘Federasyon istifa’ ve ‘Şırnakspor’a uzanan eler kırılsın’ sloganları atılar.

Yapılan basın Açıklamasına Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak,  Esnafa ve Sanatkar Odalar birliği Başkanı Süleyman Seven, Esnaf ve sanatkarlar odası Başkanı Ali Ayan, Müteahhitler Birliği Başkanı Yüksel Zeyrek, Yol-İş Sendikası  Başkanı Turgay Birlik, Şırnakspor Teknik Direktörü Cahit Sönmez, Şırnakspor futbolcuları ve Şırnakspor taraftarları katıldı

 Basın açıklamasını okuyan Şırnakspor Kulüp Müdürü Hüseyin Tekin şunları belirti:

“15 Ağustos 2008 Tarihinde TFF yönetim kurulunun almış olduğu yanlış haksız ve tamamen gerçeklerden uzak kararı sonucu, Şırnakspor hak etmediği bir şekilde amatör kümeye düşürülmüştür.

Bizce futbol federasyonun almış olduğu karar tamamen siyasi ve bir ilktir. Bugüne kadar hiçbir kulüp bir alt kümeye düşürülmemiştir. Dönen bütün entrikalara rağmen hiçbir kulübe  böylesi ağır bir ceza verilmemiştir.

 Federasyon, her şeyden yoksun tek kültürel, sosyal, sportif ve gençlerin tek aktivitesi olan sporu Şırnak’a çok görerek elimizden almak istiyor. Gençlerin başka alanlara yönelmemesi, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarının tek kaynağı olan spor Türkiye Futbol Federasyonu  tarafından katledilmiştir. 

Bizler Şırnak ve Şırnakspor sevdalıları olarak hakkımızı sonuna kadar savunarak  Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun almış olduğu haksız, yanlı ve siyasi kararın sonuna kadar takipçisi olup Tahkim Kurulu’nda kararın değişmesi için Türkiye’deki en üst düzey makamları göreve çağırıp bu konuya duyarlı olmalarını Şırnak halkı olarak istiyoruz.

Herkes çok iyi bilsin ki Şırnak ve Şırnakspor sahipsiz değildir” dedi.

Şırnakspor Teknik Direktörü Cahit Sönmez, “Futbol Federasyonun yanlış bir karar verdiğini düşünüyorum. Bölgenin tek soysal aktivitesi olan Şırnakspor  sevgisi bu gençlerin elinden alınırsa bu gençler hafta sonu ne yapacaklar. Şırnakspor aşkıyla büyüyen bu gençler elerinde şekerlemeleri alınan çocuklara benzer” dedi.

Sönmez, “Umut ediyorum ve bunun emsalleri var. Diyarbakırspor’a verilen bir ceza vardı ve Tahkim Kurulu bunu iptal eti. Sonucun iyi olacağını düşünüyorum ve inşallah Futbol Federasyonu’nun verdiği kararı tahkim kurulu bozar ve Şırnaklılara müjdeli bir haber verilir” dedi.

Şırnakspor taraftarı olan Fahrettin Geliş ise,  Futbol Federasyonu’nun verdiği karar Şırnakspor’un hak etmediği bir karadır. Gençlerin tek sosyal aktivitesi elinden alınarak gençlerin daha değişik şeylere yönelmesine sebep olacak. Siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum. Beklentimiz kararın değişmesidir. Şırnaklıların beklentisi budur ve inşallah Şırnaklıların bu güzel futbolu elinden alınmaz. Ellerinden alınırsa  gençler daha değişik şeylere başvururlar ve buda Şırnak için iyi olmaz” dedi.

 

ŞIRNAKSPOR AMATÖRE DÜŞÜRÜLDÜ!

Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, TFF 3. Lig takımlarından Şırnakspor'un, şike nedeniyle amatör kümeye düşürülmesi kararı aldı. Mahmut Özgener Başkanlığındaki TFF'nin yeni yönetim kurulu, ilk toplantısını bugün yaptı. Federasyonun Toprak Center'daki çalışma ofisinde yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından, alınan kararlar açıklandı.

TFF bünyesindeki tüm kurulların, görevlerine devam edilmesine karar verildiği belirtilen açıklamada, Şike Tahkik Kurulu'nun 15 Ağustos tarihli raporu ve Hukuk Kurulu'nun konuya ilişkin görüşü uyarınca, 4 Mayıs'ta oynanan Nusaybin Demirspor-Şırnakspor maçında, tarafların müsabaka sonucu üzerinde anlaştıklarının tespit edildiği, bu nedenle Futbol Disiplin Talimatı'nın 34. maddesi uyarınca, TFF 3. Lig 5. Grup'ta yer alan Şırnakspor'un, amatör lige düşürülmesine ve lige eksi 6 puanla başlamasına karar verildiği bildirildi.

Toplantıda, geçen sezon amatör kümeye düşen Nusaybin Demirspor'un da lige eksi 15 puanla başlaması ve söz konusu ihlale karışan şahısların kulüplerinin, ilgili disiplin kurullarına sevk edilmeleri kararlaştırılırken, Şırnakspor'un küme düşürülmesi nedeniyle, 3. Lig 5. Grup'un önümüzdeki sezon 10 takımdan oluşması ve sezon sonunda bu gruptan 2 takımın düşmesi yönünde karar alındı.

 

 

        

Bu habere 0 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  ŞIRNAK'TA FUTBOL OKULUNA DESTEK 18.11.2009 14:03:13
  Barış Kupasında Şampiyon Şırnak Belediyespor Oldu 11.11.2009 12:06:38
  Diyarbakırspor Başkanı Ve Basın Sözcüsünden Çarpıcı Açıklamalar 2.11.2009 15:26:08
  Şırnak Bölgesel Ligde Temsil Edilecek 2.11.2009 15:20:05
  Gümüş Madalyayla döndü 1.8.2009 04:42:35

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337943

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber